headway vs blinkist

Proč kandiduji do Senátu

Vytisknout
Datum zveřejnění

Kdo jsem?
Bude mi 42 let a trvalé bydliště mám v Buštěhradě. Vystudoval jsem elektrotechnickou fakultu na ČVUT – výpočetní techniku a následně inženýrský obor Ekonomika a řízení.
Během studia jsem prošel řadou krátkodobých praxí – od skladníka, prodavače zmrzliny až po člena týmu tvořícího software pro banky. Získal jsem zkušenosti i jako asistent poslance.
Od roku 2002 jsem pracoval jako technik a správce sítě. Později na pozici vedoucího úseku organizačně technického zabezpečení informačního systému.
Po volbách v roce 2012 jsem se stal uvolněným radním pro oblast kultury a památkové péče Středočeského kraje.

Jako student jsem v roce 1995 vstoupil do Komunistické strany Čech a Moravy. Zapojil jsem se do řady kampaní a iniciativ – od hnutí proti školnému, za bezplatnou městskou dopravu, přes Iniciativu proti rasismu až po hnutí proti válkám i proti církevním restitucím. Jsem druhé období zastupitelem Středočeského kraje, do kterého kandiduji i nyní.

Jsem rozvedený, mám desetiletého syna. Součástí rodiny je i pes Bibi a andulka Adriana. Ve svém volném čase se věnuji astronomii, elektrotechnice, počítačům, politice, četbě, hře na kytaru, přírodě. V létě jsem jezdíval i jako vedoucí na dětské tábory, ale nyní se nejvíce věnuji své rodině a práci pro lidi.

...a proč Vás oslovuji?!
Mám odvahu se zdravě poprat se současnou, lidmi pohrdající, zkostnatělou politickou elitou. Politika má sloužit lidem a ne být sprostým slovem. Mám chuť dokázat, že i zákonodárné orgány mohou být blíže k lidem, naslouchat jim a rozumět jim.
Chci posunout Senát skutečně doleva tak, aby nemohly být přijímány protilidové zákony sloužící hrstce předem vyvolených.

A co chci v politice prosadit?
Dlouhou dobu je mým životním krédem: „Chceme-li změnit svět, musíme měnit nejprve sami sebe.“
Vnímám velmi kriticky stav dnešní civilizace a po prvotním, spíše citovém nadšení a následném vzdělávání si stále více uvědomuji nutnost zásadních změn společnosti. I proto jsem se zapojil do řad Komunistické strany Čech a Moravy. Přes řadu kritických pohledů na vlastní minulost (kterou ale nezměním) vnímám, že jako komunisté máme pozitivní vizi budoucnosti, která je nejen reálná, ale s ohledem na možné sebezničení lidstva i nutná.
Komunisté ale nemají jen dlouhodobý cíl, ale i konkrétní řešení pro současnost, která mohou pomoci „dolním“ deseti milionům.
Řešení, na kterých je třeba pracovat i v zastupitelských orgánech – na krajích, ale zejména v Poslanecké sněmovně a Senátu.
Do senátních voleb jdu s heslem „Důstojný život, bezpečný svět“, protože si myslím, že člověk, který chce pracovat, by práci mít měl, stejně tak i odpovídající mzdu a důstojné podmínky pro život svůj i svých blízkých.
Bezpečný a mírový svět, kvalitní a dostupný zdravotní, sociální a vzdělávací systém, systematická dopravní obslužnost, ochrana životního prostředí, dostupnost kulturního, sportovního a  volnočasového vyžití, podpora regionálního rozvoje a kvalitních domácích produktů, důstojné a při tom aktivní stáří, to je nejlepší prostředí pro společnost, rodinu i jednotlivce.

Tuesday the 22nd. (c) 2012-2024 Zdeněk Štefek